Loopbaanadvies → Werkgever

Inzetbaarheid en zelfsturing

Wilt u effectiviteit en tevredenheid van uw medewerkers stimuleren? Wilt u stagnerende inzetbaarheid tijdig signaleren? Happel Company kan daarin uw klankbord en adviseur zijn.

Stagnatie en uitweg

Oriëntatie op de koers in de loopbaan biedt perspectief wanneer productiviteit en/of werkplezier van een medewerker dreigt te stagneren. Een Koersonderzoek biedt uitweg uit de volgende situaties:

• een goede medewerker is niet langer tevreden in zijn huidige functie
• u bent ontevreden over het functioneren van een medewerker
• capaciteiten sluiten niet langer aan bij veranderende functie-eisen
• een medewerker dreigt boventallig te worden als gevolg van reorganisatie
• met een medewerker dreigt een verstoorde werkrelatie te ontstaan

Koersonderzoek is een individueel traject van zes tot acht sessies. De medewerker oriënteert zich op zijn/haar inzetbaarheid, effectiviteit van functioneren en de best passende vervolgstap in de loopbaan.

Meer informatie vindt u onder stappenplan Koersonderzoek.

Coaching en context

Functiegerichte coaching helpt antwoorden vinden op ontwikkelingsvragen in de context van werk. Bijvoorbeeld: een betere balans tussen werk en privéleven, benutten van ongebruikte mogelijkheden, of het ontwikkelen van leiderschap en strategische vaardigheden.Coachingsvragen komen in alle lagen van organisaties voor:

medewerker

Als medewerkers starten in een nieuwe functie, kan coaching essentieel zijn in die belangrijke beginfase. Als stagnatie dreigt of mogelijkheden onbenut blijven, creëert coaching nieuw perspectief.

manager

Reflectie op de wijze van leidinggeven, communicatie met collega's en het maken van strategische keuzes zijn onderwerpen in coaching van managers.

executive

In executive coaching vindt een directeur, bestuurder of manager iemand om zo nu en dan mee te sparren, die een spiegel voorhoudt, lastige vragen stelt, doorvraagt en vanuit eigen ervaring adviseert.

Happel Company biedt maatwerk, toegespitst op de vragen / knelpunten van de coachee. In een kennismakingsgesprek helderen we de ontwikkelingsvraag op en stellen we een routeplan op. U ontvangt desgewenst vooraf een trajectplan en een korte rapportage achteraf.

  • Team Happel Company

  • Happel Company, landelijk opererend outplacement-, re-integratie- en loopbaanadviesbureau. Met loopbaancoaches erkend door CMI, Noloc, Nobco, Ergotherapie Nederland of NfM.
    Klik hier voor een presentatie van coaches.

  • Contact

  • Neem vrijblijvend contact op via info@happelcompany.nl, of bel 070 - 220 22 99.
    We maken graag persoonlijk kennis in een kosteloos, oriënterend gesprek.
    Klik hier voor meer contactgegevens.